Magánszemélyeknek

Egyéni coaching

Csoport coaching

Csoport tréning

Egyéni coaching

?Minden ember származásánál fogva tudásra ítéltetett.?
(Arisztotelész)

Mit jelent tudni? És mit érdemes tudni?
Akik feltesszük a kérdést, feltesszük magunkkal kapcsolatban is. A válaszok bennünk vannak, és rájuk találhatunk. A life coaching Rólad szól. Arról, hogy lásd, mit hoztál létre az életedben. Az otthonodról, a kapcsolataidról, az álmaidról. S arról, hogy az út, amin jársz, hová vezet. Ha már látod, az előtted tornyosuló akadályon könnyebben át tudsz lépni, hiszen nem akadálynak érzékeled többé, hanem az utad egy állomásának, ami tanít valamire.

Life coaching

A life coaching üléseken az életed bármely területén felmerülő elakadások megoldásán dolgozhatsz, s ezáltal gazdagodik az önismereted. Gyakorlottabbá, magabiztosabbá válsz a mindennapokban, bővül a problémamegoldáshoz szükséges eszköztárad.

Skill coaching

A skill coaching alkalmakon egy-egy személyes és szociális kompetencia terület fejlesztése kerül fókuszba. (Személyes kompetenciák: felelősségtudat, kitartás, pontosság, önállóság, stressztűrő képesség, elkötelezettség, terhelhetőség, önfegyelem. Szociális kompetenciák: érvényesülési, kapcsolatteremtési, beleérző, kooperációs, konfliktusmegoldó képesség.)

Csoport coaching

?Az empátia tapasztalatból tanulható: abból, ha mások empatikusak veled.?
(Steve Biddulph)

 

Sokszor tapasztaljuk, hogy ismeretlen emberek kedvessége, egy mosoly, egy gesztus mekkora erőt ad egy-egy élethelyzetben. Segíteni, segítséget elfogadni egyformán fontos. Ha érdek nélkül odafordulunk egy másik emberhez, megéljük az empátia erejét. A megértés, az elfogadottság érzése biztonságot nyújt, képessé válunk kihozni magunkból és másokból a legtöbbet. A csoport coaching olyanok számára hasznos, akik a fentieket szeretnék megtapasztalni. Hajlandóak segíteni és segítséget elfogadni. 

Maga a csoport coaching néhány alkalomra összeálló egyének által alkotott csoport foglalkozása.
Az action learning módszerével megvalósított folyamat, amelynek célja, hogy az egyén megoldást találjon egy általa felvázolt problémára, és akciótervvel hagyja el az adott ülést. Egy-egy alkalmon ? az idő függvényében – 2-3 tag kerül témagazda pozícióba, az ő problémájával foglalkozik a csoport. A folyamat addig tart, amíg mindenki sorra nem kerül.

Csoport tréning

Hasonló elakadásokkal küzdő, egymástól független személyekből kialakuló csoportok számára szervezett tréningjeink.

Kiégés és stresszkezelés

Ezen a tréningen fókuszba kerülnek a következő kérdések:

  • Mit jelent a kiégés, milyen tünetei és fázisai léteznek?
  • Milyen stresszoldó módszerek segíthetnek?
  • Mit tehetsz önmagadért?

?? egy nagy, sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz utat nem lelém.? (Dante)


Motivációs tréning

A helyeden vagy? Lelkesedéssel, meggyőződésből végzed a dolgod? Boldog vagy? Azzal foglalkozol, amit szeretsz? Igyekszel a legtöbbet kihozni magadból és a társaidból? A nehézségek könnyen eltántorítanak attól, amit szeretnél? Valódi motivációd határozza meg a céljaidat? Téged mi ösztönöz?
Ha magadénak érzed e kérdések bármelyikét, a motivációs tréning neked szól.

?Úgy tanultuk, hogy a tehetség biztosítja a lehetőségeket. Néha viszont úgy tűnik, hogy az erős vágy biztosítja nem csak a lehetőséget, hanem magát a tehetséget is!? (Eric Hoffer)

Konfliktuskezelés

Felnőttkorunkra -tudatosan, vagy ösztönösen- kialakítunk egy konfliktuskezelési stratégiát. Az is lehet, hogy nem vagyunk elégedettek ezzel a megoldási módszerrel. Ha felismerjük, hogy dönthetünk másként, viselkedhetünk másként, új út nyílik meg előttünk. Jó tudni, hogy van választásunk.

Ezen a tréningen rálátást szerezhetsz, milyen konfliktuskezelési stratégia mentén cselekszel leggyakrabban. Megismerhetsz új utakat, kipróbálhatsz más módszereket, amelyek segítségedre lehetnek ilyen helyzetekben. 

?Nem attól lesz boldog egy párkapcsolat, hogy egyáltalán nincsenek a két ember között összeütközések. Sokkal inkább arról van szó, hogy a boldog párkapcsolatokban másként kezelik a konfliktusokat- és ezt meg lehet tanulni.?
(Szondy Máté)

Reziliencia és változáskezelés

A tréningen azokra a tulajdonságokra, belső és külső erőforrásokra fókuszálunk, melyek segíthetnek Téged a változást rugalmasan megélni. Hogy ne huppanj túl nagyot. 

?Az Élet ilyen. Edz, és nem érdekli, hogy mit gondolsz, vagy hogy épp mire vágysz. Felkészít mindenre, de leginkább arra, hogy tudd, bármi jöhet, te megbirkózol vele. Hiszen nem véletlenül hagy magadra az Élet. Meg kell tapasztalnod, hogy mire vagy képes. Hogy mi van benned.? (Oravecz Nóra)

Kreativitásfejlesztés

Amíg a világ jelenségeit ugyanonnan szemléljük, a köztük lévő kapcsolatokat is ugyanolyannak látjuk. Amikor kreatív módon fordulunk feléjük, helyet változtatunk, és onnan nézünk rájuk. Általunk eddig nem ismert oldalukat mutatják a dolgok, s úgy érezzük, mintha először látnánk őket. Mindannyian képesek vagyunk erre, ha felismerjük a nézőpontok végtelen lehetőségét. 

?A probléma sosem az, hogy hogyan legyen új, innovatív gondolatod, hanem hogy hogyan szabadulj meg a régiektől. Minden elme archaikus bútorokkal megtöltött épület. Tisztítsd ki az elméd egy sarkát, és a kreativitás azonnal betölti a helyet.? (Dee Hock)

Kommunikációfejlesztés

Ezen a tréningen különféle kommunikációs módszereket (win-win, asszertivitás stb?) ismerhetsz meg és próbálhatsz ki. Itt elkezdjük, aztán gyakorolhatod egy életen át.

?Az élet egyik legnagyobb tragédiája az, ha végig kell néznünk, hogyan hullik szét a kapcsolatunk egy olyan probléma miatt, amit meg lehetett volna oldani egy intelligens, felnőttekhez méltó beszélgetéssel.? (Francine Rivers)

Önismeret

Önmagunk ismerete nem választható el a világ megismerésétől. Énünk képe és alakja mindig rávetül arra, amit szemlélünk. Önismereti utunk során egyre inkább képessé válunk érzékelni a határt, ami elválaszt, és a határt, ami összeköt minket a világgal. 

Megtörténhet, hogy életünk válságos pontjain az önmagunkról alkotott kép összetörik. Az igazán mély válságok újra és újra a valódi önmagunkkal való találkozás lehetőségét hozzák. Hogyan élhetünk ezzel az eséllyel? Az önismereti tréningeken modelleket és módszereket, eszközöket és gondolatokat, gyakorlatokat és élményeket kapsz, amelyek közelebb visznek önmagadhoz. Egyre inkább feltárul a kép, amelyet jelenleg magadról önmagadban hordozol. 

?A sors maga az ember.? ? vélekedtek a régi görögök. Híres jósdájuk falára is azt vésték mottóul: ?Ismerd meg önmagad!?

Önismereti alkotócsoport

Az alkotás lényünk legkülönlegesebb képességét mozgósítja, a teremtését. Ez az egyik, ha nem a legfontosabb erőnk, hiszen olyanná válik körülöttünk minden, amilyenné teremtjük. Ezen a programsorozaton minden alkalommal egy téma van fókuszban: célok, motiváció, életterületek, szerepek, elakadások stb. Önismereti tesztek és feladatok, alkotás, ön- és társas reflexiók segítik a megismerést. Az önismeret nem céltalan időtöltés. Annak lehetőségét hordozza magában, hogy valóban azzá váljunk, akik legjobb elképzelésünk szerint lehetünk.

?Mi az alapján ítéljük meg magunkat, amit szerintünk képesek lennénk megtenni, miközben mások az alapján, amit már megtettünk.? (Henry Wadsworth Longfellow)

opppppppppppoooo
opppppppppppoooo