Silaprogress

A síla (szanszkrit szó: “harmónia” vagy “koordináció”) azt jelenti, hogy az ember tudatosan fejleszti önmagát, amíg el nem éri a harmónia állapotát. Teljes szívvel elkötelezi magát a belső út mellett, és így bizalmat, tiszteletet és biztonságot teremt a környezetében. Egyensúlyban él.

Simon Erika

Kicsi korom óta foglalkoztat, hogyan működik az ember, hogyan tud kapcsolatot teremteni más lényekkel és önmagával, mit jelent megismerni magunkat és a világot. A hivatásomnak a kommunikációt választottam, majd két évtizedig gimnáziumi tanárként magyart, olasz nyelvet, tánc és drámát tanítottam. 

2015-ben fordultam a coaching felé, amelyben teljességgel önmagamra találtam, a munkám lett a hobbim. Megértettem, hogy egész addigi életemben, amíg neveléssel, fejlesztéssel foglalkoztam, azt az élményt és formát kerestem, amit a coaching lehetővé tesz. Nem ismerek ennél természetesebb, hatékonyabb, emberibb és örömtelibb megismerési és problémamegoldási eszközt. Ezért kiléptem a közoktatás kereteiből, 2018 óta vezetőket fejlesztek egyéni folyamatokban. (pl. a Debreceni Egyetemen belül) 2019-től trénerként szervezetfejlesztéssel, tanácsadással, facilitálással is foglalkozom.

Bővebben

A pályám másik ívét a kreativitás jelenti, amit szintén gyermekkoromból hozok. A szó ereje fontos szerepet tölt be az életemben, regényeket, novellákat írok. Rendeztem színpadi műveket, vezettem dráma- és vitaköröket, amelyek során az egyének között működő tranzakciókat, illetve a csoport dinamikát élményszerűen tapasztaltam meg és tanítottam. Ez vezetett arra a felismerésre, hogy az egyén fejlesztése a valódi esély az emberiség számára, a tudatosságot növelő erő. A Földön, amelyért felelősek vagyunk, minden egyes ember lépése nyomot hagy.

Azért választottuk ezt az elnevezést, mert mindketten az önismeret útját járjuk, s arra jutottunk, hogy a valódi tudás és a képességek forrása bennünk van. Mindaz, amit megtanítanak nekünk, akkor kezd működni, ha képesek vagyunk személyesen kapcsolódni hozzá. A coaching és a tréning az elkötelezett és tudatos önfejlesztés lehetőségei. Olyan tanulási formák, amelyek során a megszerzett tudás beépül az egyén mélyebb szintjein.

Vasváriné Tarnóczy Száva

Amikor a coaching és tréning módszerével találkoztam, úgy éreztem, minden addigi tanulmányom és tapasztalatom egységgé kovácsolódik. Ezek az eszközök lehetőséget teremtenek, hogy létrejöjjön az a belső érték, amit az emberekkel való munkában a legfontosabbnak tartok.

Korábban matematikát és rajzot oktattam, később hang- és képzőművészet-terápiát tanultam, ami még nyitottabbá tett az emberi viselkedés megértésére. Fejlődni akartam, tudatosabban kommunikálni, tisztán látni az erősségeimet és céljaimat. Ez vitt a képzésekre, közben pedig egyre fontosabbá vált, hogy másoknak is segítsek saját fejlődési céljaik elérésében. 2019 óta vállalati és nyílt tréningeket is vezetek.

Bővebben

Életemben fontos szerepet tölt be az alkotás. Mintegy ösztönös művészetterápiaként ifjú koromtól írok dalokat érzésekről és élethelyzetekről, melyeket átélek és mások által megismerek. Az önkifejezés másik módja, a képzőművészet is szerves része mindennapjaimnak. Felnőttekkel nyitott alkotócsoportok formájában, gyerekekkel művészeti iskolában foglalkozom, igyekszem megteremteni azt a légkört, melyben kreatív énjük varázslatos valóságába kerülhetnek.